Salut en perill, Cossos en lluita

4thSep. × ’13

Presentació del llibre ‘Salut en perill, Cossos en lluita. De la resistència a les retallades a l’autogestió de la sanitat’ de part de les seves autores,  Anacleta Bird i Josep Gardenyes.

portada salut

Si la sanitat té futur, està a les nostres mans.

Diguem que la sanitat actual és el matalàs que fa de placatge a tots els cops que sofrim diàriament com a conseqüència de viure sota aquest sistema. Però si no canviem el que ens perjudica, si no canviem tot el sistema sanitari i acceptem que moltes de les malalties que patim, tant físiques com a mentals, són socials, mai sanarem.

La sanitat actual no ens pertany, mai ens ha pertangut, perquè mai ha sortit de nosaltres, mai ha estat creada en funció de les nostres necessitats, sinó de les necessitats del sistema. Tenim exemples històrics de lluites que han aconseguit contruir un sistema sanitari des d’abaix, i pels d’abaix. També existeixen exemples actuals de projectes d’autogestió de la salut que podrien ampliar-se per arrivar a tothom. Podem aprendre d’ells. Però també hem de seguir lluitant.

No serà fàcil. Perquè per canviar el sistema sanitari hem de canviar el món.

Per més informació i descargar el llibre, visitar la pàgina josepgardenyes.wordpress.com

Esta entrada fue publicada en Activitats a la fira. Guardar el enlace permanente. Añade un comentario o deja un trackback: URL del Trackback.

Un Trackback

  • […] d’haver paït el suculent dinar dels companys i companyes de la CLM, els autors del llibre “Salut en perill. Cossos en lluita” dissertaran sobre les raons i els perquès de combatre no només la privatització de la sanitat […]

Publicar un Comentario

Tu email nunca se publicará ni se compartirá. Los campos obligatorios están marcados con un *

Puedes usar estas etiquetas y atributos HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*