Cadáver a la intemperie

4thSep. × ’13

Presentació del llibre ‘Cadáver a la interperie. Para una crítica radical de las sociedades democráticas occidentales’ de Pedro García Olivo. Editat per Logofòbia, 2013. La presentació del llibre serà a càrrec del mateix autor.

Cadáver a la Intemperie pot ser és l’obra més completa de Pedro García Olivo on recull les seves principals tesis contra els valors i les institucions capitalistes que fan de la democràcia un sistema totalitari, d’hai l’aparicio del concepte “Demofascismo”.

García Olivo, des de postulats foucaultians i nietszchians, enten que a els essers humans d’avui estan forjats homogèniament per la civilització occidental. Des de la seva reflexió sobre el pensament unic contribueix a la crítica de les formacions culturals dominants. Aixi sotmet a una important crítica al posmodernisme i a l’antropologia acadèmica que, en la seva opinió ajuden a aniquilar la << diferència >> cultural per convertir-la en mera << diversitat>> , com una correspondència sense multiculturalisme de tall demofascista. També li dedica un considerable espai a l’anàlisi de les lluites en Amèrica Llatina i a l’Estat espanyol, incorporant temes d’actualitat, com a els debats sobre la violència, el 15-m, l’experiment polític de la Veneçuela de Chávez , el moviment guatemalenc, la situació de Cuba o les seves experiències con el EZLN. 

En definitiva és una obra que no ens pot deixar indiferents, actualitat urgent, imprescindible per conèixer i reconèixer com bè anuncia al su epíleg “Al mes lleig dels homes“.

portada

Sobre l’autor:

Pedro García Olivo, nascut en una pedania de Fuente-Álamo, Cartagena, de família de classe baixa va acabar per ser llicenciat en Geografia i Història, també va realitzar estudis en filosofia, doctor per la Universitat de Múrcia amb la tesi «la policia de la Història Científica. Crítica del discurs historiogràfic. Durant la dècada dels vuitanta es marxa a Nicaragua on va treballar en cooperatives col·laborant amb els Sandinistes per als refugiats de guerra de Matagalpa, després fou investigador a la Universitat de Budapest, també Va ser professor de batxillerat durant alguns anys, on descobrir el despotisme escolar i conformo seves idees antipedagogicas.

Va abandonar l’ensenyament per dedicar-se al pasturatge fins que el seu projecte es va arruïnar, va haver de tornar per un petit espai de temps a l’educació fins al 2010 que la va abandonar definitivament. Així doncs com bé diu va deixar de treballar, obeir i de lliurar-se a l’experiència demoníaca de l’extinció en llibertat. Més tard ha estat conferenciant en moltes universitats i centres socials exposant les seves tesis antipedagógicas, també ha viatjat a Oxaca a mèxic per estudiar l’autonomia i l’educació integrada en les comunitats indígenes. Avui ha tornat a la vida al camp a l’interior d’un poble del País Valencià.

«Tota la vida escrivint, no sé per què.» Pedro García Olivo.

Més informació a http://pedrogarciaolivo.wordpress.com/

Esta entrada fue publicada en Activitats a la fira. Guardar el enlace permanente. Añade un comentario o deja un trackback: URL del Trackback.

2 Trackbacks

Publicar un Comentario

Tu email nunca se publicará ni se compartirá. Los campos obligatorios están marcados con un *

Puedes usar estas etiquetas y atributos HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*