Documental 4F: Ni oblit ni perdó

6thSep. × ’13

Presentació i projecció del documental «4F: Ni oblit ni perdó» amb la participació del director del documental Xavier Artigas i Rodrigo Lanza, una de les persones damnificades en aquest muntatge policial que li va portar a patir pena de presó durant 5 anys.

imagen 4f

Algú recorda als agents de la Guàrdia Urbana Víctor Bayona i Bakari Samyang? El 2011 van ser condemnats a penes de 3 anys de presó per greus tortures contra un jove de Trinidad Tobago. A la sentència no només queden detallades les llargues hores de martiri físic i psicològic sinó que també se’ls condemna per manipulació d’atestats i fals testimoni.

Els dos agents, ajudats per quatre companys del cos que no han pogut ser identificats, van tramar, segons el jutge, un muntatge policial que pretenia empresonar a la víctima que acabaven de torturar.

Però aquest no va ser un cas aïllat. Víctor Bayona i Bakari Samyang són els mateixos policies que la nit del 4 de Febrer del 2006 van torturar físicament i psicològica a Patricia Heras i a 4 joves més. També en aquell cas van manipular els atestats i van mentir al judici, acusant a joves innocents de delictes que no havien comès. La diferència és que en aquella ocasió van ser emparats per interessos polítics de les altes esferes i el cas va quedar impune.

Còmplices d’aquella mentida que va destruir la vida d’uns joves de poc més de 20 anys i que va portar la Patri al suïcidi són l’aleshores Alcalde de Barcelona Joan Clos, la Jutgessa d’Instrucció Carmen García Martínez, els aleshores regidors Carles Martí i Jordi Hereu, el Cap d’Informació de Guàrdia Urbana Víctor Gibanel, i per descomptat, els agents Víctor Bayona i Bakari Samyang, entre els que no han pogut ser identificats.

El dolor és massa gran com per deixar que els culpables dormin tranquils, per això hem vingut aquí a explicar la veritat a través de la difusió de la investigació videogràfica de 15Mbcn.tv “4F: ni oblit ni perdó”.

Perquè ni oblidem ni perdonem, no pararem fins que tothom conegui la veritat sobre el cas 4F i des d’aquí prometem als responsables d’aquest muntatge, que per molt que la justícia institucional no els castigui, nosaltres no deixarem que morin tranquils.

Teaser del documental

Més informació:

http://www.desmontaje4f.org/

http://documental4f.cc/

Esta entrada fue publicada en Activitats a la fira. Guardar el enlace permanente. Añade un comentario o deja un trackback: URL del Trackback.

2 Trackbacks

Publicar un Comentario

Tu email nunca se publicará ni se compartirá. Los campos obligatorios están marcados con un *

Puedes usar estas etiquetas y atributos HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*