15-M Obedecer bajo la forma de la rebelión

5thSep. × ’13

Presentació del opuscle ’15-M Obedecer bajo la forma de la rebelión. Tesis sobre la indignación y su tiempo’, pel col·lectiu Cul de Sac, editor de la revista de pensament crític que porta el mateix nòm. Ediciones El Salmón, Alicante / Madrid, 2012. Gaudirem de la presencia del col·lectiu al complet per a la presentació de aquest petit opuscle de 42 pàgines.

El 15-M ha suposat l’alineació d’una part de la població, fins ara sols desencantada, per a la defensa per altres mitjans de l’ordre establert. Ha exclamat la seva pretensió de mantenir les condicions d’una vida insostenible al mòdic preu d’oblidar l’opressió passada, justificar la present i preparar la futura. Quan la submissió està tan arrelada, utilitza la forma de la rebel·lió per afirmar la seva renúncia. El més significatiu dels indignats no són les seves proclames, allò que criden als quatre vents, si no allò que callen, sobre allò que tenen més remei que guardar silenci. Indignació davant a què? Davant la inhumanitat del món que ens ha tocat viure i el paper repressiu de qualsevol Estat, o davant els preus dels pisos i la inutilitat dels títols universitaris per a aconseguir un treball ben remunerat? Amb què s’indigna la classe mitjana occidental?
El temps de la indignació és el temps de la defensa dels privilegis, no el de la revolució contra l’ordre que els produeix. Anar a la seva contra suposaria acceptar una reducció dràstica de moltes comoditats i prebendes que l’organització tècnica ens ofereix, i aquesta perspectiva no és encoratjadora per la majoria. Més aviat és exactament el contrari del que defensen quan s’indignen.
Esta entrada fue publicada en Activitats a la fira. Guardar el enlace permanente. Añade un comentario o deja un trackback: URL del Trackback.

Un Trackback

Publicar un Comentario

Tu email nunca se publicará ni se compartirá. Los campos obligatorios están marcados con un *

Puedes usar estas etiquetas y atributos HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*